DIY Houten Bouwpakket

HomeWebshopInfoContactMijn accountGastenboekWinkelLevering en KostenLinksZakelijk

Webshop » STEM / Educatief » Differentieel STEM LAB - Ugears

Differentieel STEM LAB - Ugears

4820184121089 Differentieel STEM LAB - Ugears
4820184121089 Differentieel STEM LAB - Ugears4820184121089 Differentieel STEM LAB - Ugears4820184121089 Differentieel STEM LAB - Ugears4820184121089 Differentieel STEM LAB - Ugears

€ 19,95 inclusief BTW

Beschikbaar

Aantal  

Differentieel STEM LAB

Monteer het en ontdek het werkingsprincipe van het autodifferentieel.

Experiment: Het model wordt geleverd met een QR-code voor de studiegids van het model samen met het verhaal van het tot stand komen van dit model,  een mechanisch ontwerp, evenals boeiende en interessante taken.

Dompel jezelf onder in Augmented Reality (AR), ontdek hoe de slinger wordt gebruikt in een klokmechanisme en communiceer ermee via de speciale Ugears-applicatie.

Ontdek hoe het DIFFERENTIEEL werkt:

Het differentieel is een gestileerd educatief model, een interactieve studiegids voor het mechanisme, alleen voor het leren van de essentie en principes van de werking. Het differentieel is ontworpen om ervoor te zorgen dat de aandrijfwielen die op dezelfde as zitten, met een andere snelheid roteren en tegelijkertijd verschillende afstanden afleggen. Dit mechanisme stelt de auto in staat om bochten te maken zonder dat de wielen slippen, voorkomt wielslip, vermindert bandenslijtage en maakt het in- en uitrijden van bochten gemakkelijker voor de bestuurder.

Nadat u het differentieel hebt gemonteerd, kunt u het deblokkeren door de hendel in positie 1 (omhoog) te duwen en beide wielen in beweging te zetten door de aandrijving of het wiel te draaien. De bedieningshendel regelt de soepele vergrendeling van de linker- en rechterwielen onafhankelijk door respectievelijk links of rechts te draaien. In de “neerwaartse” stand van de hendel zijn beide wielen met elkaar verbonden in een starre koppeling en kunnen ofwel samen draaien (aangedreven door het aandrijftandwiel of een wiel) of tegelijkertijd blokkeren (door de hendel van het wiel).

 Wanneer en wie heeft het uitgevonden:

Het autodifferentieel werd uitgevonden door de Franse ingenieur Onesiphore Pecqueur in 1825. In de jaren dertig van de 20e eeuw bracht de Duitse auto-ingenieur Ferdinand Porsche aanzienlijke verbeteringen aan het apparaat.

Gebruik:

Differentiëlen worden voornamelijk in auto's gebruikt als onderdeel van het transmissiemechanisme. Ze verbeteren de wendbaarheid en prestaties van een auto.

Modelmaat : 17.5*13.5*10.5 cm
Verpakkingsmaat : 20.5*18.8*6.3 cm
Aantal onderdelen : 163
Schatting bouwtijd : 2 uurdifferential-en2

Het differentieel is ontwikkeld om te dienen als leermiddel in plaats van als een puzzel.

Net als de rest van de collecties van Ugears is het samenstellen van de STEM-lab-modellen leuk en uitgebreid: alles wat je nodig hebt om te bouwen, leren en ontdekken, zit in een doos. 

Daar vind je:

- Houten platen van hoge kwaliteit met voorgesneden onderdelen en andere benodigdheden. De montage vereist      geen lijm of extra gereedschap. De onderdelen komen met een lichte druk uit de planken.

- Gedetailleerde stap-voor-stap handleiding in kleur. Makkelijk te volgen - gemakkelijk te leren.

- Voorbeelden en suggesties voor uw leuke hands-on projecten.

- QR-code naar de studiegids van het Model (de Pendulum Essentials met een beschrijving van het mechanisme,          werkingsprincipe, belangrijkste kenmerken, definities en formules).

- QR-code naar Ugears AR-applicatie. Nieuwe opwindende functies van Ugears om uw leerervaring nog                 fascinerender te maken

pendulum-unbox-en

Alle prijzen zijn Inclusief BTW - Algemene voorwaarden - Privacy- & Cookiebeleid
Webshop software: EasyWebshop.be